A hitközség friss hírei

Deutsch Róbert újévi köszöntője

Drága Hittestvéreim!

Észrevétlenül elröpült megint egy év és itt vagyunk az 5783-as esztendő kapujában. Sokszor értetlenül állunk az események előtt ebben a feje tetején álló világban. Sokaknak nehéz megkülönböztetni a jót a rossztól, ebben a kialakult káoszban. Viszont egyre inkább mindenkinek nyilvánvalóvá válik, hogy Kihez kell fordulnunk a nehez helyzetekben.

Ahogy a próféta mondja: „Éhínség fog törni a világra. Viszont nem kenyérre vagy vízre fognak vágyni az emberek, hanem az éhség az Örökkévaló iránt lesz.”

Elul a közeledés hónapja. Közeledni az Örökkévalóhoz és az embertársainkhoz. Még egy pár óra hátra van, amit kihasználhatunk Ros Hásánáig.

Érdekes, hogy Ros Hásáná neve nem szerepel a Tórában. Az újév „Jom Teruá” neve van egyedül említve. Kérdés, hogy miért csak ez a név utal egyedül az Ünnepre és a másik két sófár hangzás nem. RáSI és más Tóra-magyarázók szerint a „teruá” a „réusz” szóból ered, ami barátságot-kapcsolatot jelent.

Kívánom mindannyiunknak, hogy találjuk meg a kapcsolatot úgy az Örökkévalóval mint embertársainkkal és teremtsük meg az utat, amin a Messiás végre el fog jönni.

Adja az Örökkévaló, hogy legyen így minél előbb, a most következő évben!

כתיבה וחתימה טובה

Deutsch Róbert

MAOIH hírek
A hitközség friss hírei
A Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség hivatalos közleményei és legfrissebb hírei.

Pészách 5784

Tisztelt Hittestvéreim, kedves Olvasók! A Tóra Fényénél – Sokszínű orthodox zsidó életvilágok a hurbán előtt…