A hitközség friss hírei

A felebaráti szeretet gyakorlata a Dessewffy zsinagógában

Tavaly ősszel sokak örültek, hogy az évtizedek óta üresen álló Vörösmarty utcai Torász Chájim újból élettel telik meg, miután az Orthodox Hitközség az imaházat használatra engedte át Oirechman Sámuel rabbinak. Az elmúlt bő félévben újból a Tóra szavával telt meg az imaház, azonban a múlt héten egy szörnyű beázás történt, mely átmeneti időre használhatatlanná tette a helyiséget.

A MAOIH meghallván hittestvéreink jajszavát, segítségükre sietett. ואהבת לרעך כמוך – ahogy a Talmudi Bölcs, Rabbi Akiva mondja, a felebaráti szeretet a Tóra legalapvetőbb parancsolata. Nem hétköznapi micva ez, teljesítése folyamatos odafigyelést igényel. 

Mi a teendő hát, ha hittestvéreink zsinagóga nélkül maradnak? Fedelet nyújtunk számukra. Így míg a Vörösmarty utcai imaház helyrehozatala folyik, addig az ottani közösségnek a Dessewffy utcai zsinagógát engedtük át használatra. S bár Hitközségünk önzetlenül, hasznot nem remélve akart segíteni, a Vörösmarty kile tagjai hálából az összes konvektor cseréjét elvégezte a Dessewffy zsinagógában.

Kívánjuk a Torász Chájim tagjainak, hogy mielőbb visszatérhessenek a rövid idő alatt nagyon is megszeretett és felújított imaházukba és örömeik a második ádárban már ott sokasodhassanak!

MAOIH hírek
A hitközség friss hírei
A Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség hivatalos közleményei és legfrissebb hírei.