A hitközség friss hírei

Deutsch Róbert MAOIH elnök közleménye

A Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség elnökének,
Deutsch Róbert közleménye

Mint ismeretes az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) és a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség (MAOIH) izraeli vallási bírósághoz fordult a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségével (Mazsihisz) szemben a zsidó közösségeket megillető úgynevezett állami örökjáradék újragondolása ügyében.
Ezen lépésre azért kényszerült a MAOIH, mert sok-sok éves igényünk tárgyalóasztalnál történő átbeszélését és rendezését a Mazsihisz jelenlegi világi vezetése érdemi válasz nélkül hagyta.

A Mazsihisz világi vezetése még ebben a helyzetben is a probléma megoldása helyett a nyilvános térben történő üzengetés nem túl barátságos eszközét alkalmazza.
Fentiek minősíthetetlen betetőzéseként a Mazsihisz legutóbbi közleménye „bábként mozgó” figuraként állítja be a MAOIH elnökét.
Felszólítom a Mazsihisz világi vezetését, hogy a jövőben a zsidó hagyomány és az általános együttélési normák szerint alakítsák kommunikációjukat, és legyenek szívesek mások emberi méltósáságát tiszteletben tartani.

Ugyancsak felszólítom a Mazsihisz világi vezetését, hogy a zsidó társegyházak, illetve azok vezetői elleni uszítás módszerével hagyjanak fel, mert ez mind a felekezeti körben, mind a széles nyilvánosságban megütközést kelt.
Budapest, 2021. május 9. / 5781. ijár 27.

Deutsch Róbert
elnök
MAOIH

MAOIH hírek
A hitközség friss hírei
A Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség hivatalos közleményei és legfrissebb hírei.