A hitközség friss hírei

Eseti munkacsoport ötödik ülésének tájékoztatása

TÁJÉKOZTATÁS DEUTSCH RÓBERT, A MAOIH ELNÖKE ÁLTAL ÖSSZEHÍVOTT ESETI MUNKACSOPORT ÖTÖDIK ÜLÉSÉRŐL

A munkacsoport 2021. július 6-i, ötödik ülésén a Hitközség kommunikációja volt a téma. 

Minden kommunikációs területre kiterjedően megújul a hitközség nyomtatott és elektronikus megjelenése. Grafikus által megtervezett új logó szerepel minden, már frissített netes felületen (honlap, Facebook, hírlevél, újság), valamint a hitközségi hivatalos levelezésre használt fejléces papíron is. A Kővári Glatt Kóser Mészárszék termékeinek csomagolására, terméktípus szerint új címkék készültek, melyeken szerepel a Hitközség neve magyarul, angolul és héberül, az állat grafikus sziluettje és neve szintén mind a három nyelven, továbbá a Hitközség heksere. 

Terveink szerint a Hanna Garden Glatt Kóser Étterem megjelenése is ehhez az új arculathoz fog csatlakozni, akárcsak a Hitközséghez tartozó többi intézményé.

Elkészült Hitközségünk új honlapja, melyen a korábban pontatlan információkat kijavítottuk, a szöveges részeket aktualizáltuk és valós tartalommal töltöttük fel azt. Készül egy aktualizált, informatív héber és angol nyelvű felület is.

Mivel a honlap a MAOIH hivatalos online kommunikációs felülete is, ezért a jövőben a Hitközség hírei, közleményei, valamint az egyes körzetek programjai is megtalálhatók, olvashatók lesznek itt, továbbá a Kol Jákov heti hírlevél archívuma is a felületről elérhető.

A Hitközség hivatalos Facebook oldalán 2016. augusztus 30-a óta semmiféle aktivitás nem volt. Az oldalt 2021. március közepétől indítottuk újra, és párhuzamosan a honlappal, itt is megjelennek a tartalmak. A mintegy öt éves passzivitásnak köszönhetően (bár korábban az oldalnak mintegy 1000 „követője/kedvelője” volt), az újbóli használat kezdetekor, csupán néhány embert értünk el, azonban amióta heti többszöri alkalommal, ismét rendszeresen használjuk, az oldal látogatottsága is megnőtt, sőt, mintegy 100 új „kedvelővel” gyarapodott. Honlapunk felfuttatásával párhuzamosan Instagram oldalt is indítunk, a nemzetközibbé téve a Hitközség online megjelenéseit.

Július 24-étől Paskesz Zev „Tóra-kugli-sólet” néven tartott csütörtök esti hetiszakasz magyarázatai online, „élőben” is követhetők. Az élőben közvetített videók pedig archiválásra kerülnek, melyek így a későbbiekben is visszanézhetők. Ezek egyelőre csak a Hitközség hivatalos Facebook oldalán nézhetőek, de elérhetővé kívánjuk tenni a Hitközségi és iskolai honlapjainkon (utóbbinak szintén most készül egy frissebb, modernebb, átlátható honlap) is.

A Hitközségnek korábban nem volt sem online, sem írott alapú, állandó megjelenésű hírlevele, ezt a hiányosságot a Kol Jákovval pótoltunk, melynek Cseh Viktor a szerkesztője. A hírlevél címe, Hitközségünk emblematikus főrabbijára, Reich Jákov Koppelre utal, aki egy bő évszázaddal ezelőtt rakta le a pesti orthodox közösség intézményrendszer alapjait. Ennek fényében hírlevelünk színvonala igyekszik nagynevű elődeink tekintélyéhez felérni.

A heti megjelenésű Kol Jákovon túl, terveink közt szerepel egy időszakos, várhatóan negyedéves kiadvány beindítása is, amely méltó utódja lehetne az 1925–1944 között Groszberg Lipót, majd Groszberg Jenő által jegyzett orthodox hetilapnak, a Zsidó Ujságnak.

Budapest, 2021. július 7./5781. támuz 27.

MAOIH elöljáróság 

MAOIH hírek
A hitközség friss hírei
A Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség hivatalos közleményei és legfrissebb hírei.