A hitközség friss hírei

Keszler Gábornak, a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség elnökének újévi köszöntője

Kedves Barátaim!

Ahogy a nap lenyugszik és közeledünk Rajs Hásonó szent napjaihoz, azon kapom magam, hogy elgondolkodom az elmúlt év áldásain, és reménykedve, várakozással telve tekintek előre az elkövetkező esztendőre.

Rajs Hásonó, a zsidó újév a megújulás, az önvizsgálat és a szeretteinkkel való kapcsolat ideje. Ebből a különleges alkalomból szeretném a legmelegebb üdvözletemet küldeni Önnek és családjának.

Legyen ez a Rajs Hásonó egy örömben, jó egészségben és jólétben gazdag év nyitánya. Legyenek otthonaink tele nevetéssel és szeretettel, és találjunk beteljesülést mind személyes, mind spirituális törekvéseikben.

Használjuk ki ezt az időt arra, hogy közösen tekintsünk vissza az elmúlt esztendőre, ismerjük el eredményeinket és tanuljunk hibáinkból. Kívánom, hogy találjuk meg az erőt, hogy elfogadjuk az utunkba kerülő változásokat és azokat felismerve, aknázzuk ki a bennük rejlő lehetőségeket.

Ez az az időszak amikor összegyűlünk családunkkal és barátainkkal, hogy együtt imádkozzunk és együtt fogyasszuk el az ünnepi lakomát, hogy megtaláljuk az egységet és a harmóniát a közösségeinkben és a világban is. A sófár hangja ébresszen rá bennünket közös felelősségünkre, hogy a világot egy jobb hellyé tegyük, megünnepelve a világ teremtését, elgondolkozva az előző év áldásain és kihívásain.

Ezen Rajs Hásonó alkalmából kiemelten hálás vagyok az eddigi közös pillanatokért, és örömmel vegyes izgalommal várom azokat az eseményeket, amelyeket az előttünk álló évben fogunk Teremtő segítségével megérni. Legyen még erősebb barátságunk, a közösségi, és a családi kötelékeink.

Kívánom, hogy legyünk mindannyian egészséggel és jóléttel megáldva, legyen otthonunk a boldogsága hona, bővelkedjünk a Mindenható áldásában életünk minden területén.

Mélyüljenek el és erősödjenek meg kapcsolataink a közösségünkkel és felebarátainkkal. Találjunk megbocsátást a szívünkben és ápoljuk az egységet, a szeretetet a hozzánk közel állók között.

E viszállyal teli világban találjunk belső békére, és dolgozzunk együtt egy harmonikusabb közösségért.

Legyen ez az új esztendő gazdagabb a szellemi téren is, erősödjön meg a kapcsolatunk a Világ Teremtőjével, találjunk vigaszt és útmutatást a hitünkben és hagyományainkban.

Törekedjünk arra, hogy közös erővel, összefogással a világot egy szebb, jobb hellyé tegyük.

Áldott ünnepeket kívánok, tele reménnyel és az új kezdet ígéretével.

Legyetek beírva és bepecsételve az Élet Könyvébe!

Lösonó tajvó tikoszévu!

5783 elul 28.

Keszler Gábor

a MAOIH elnöke

MAOIH hírek
A hitközség friss hírei
A Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség hivatalos közleményei és legfrissebb hírei.