A hitközség friss hírei

MAOIH DELEGÁCIÓ A 20. ÉLET MENETÉN AUSCHWITZBAN

Idén több kerek emlékezeti évforduló áll a polgári naptárban: márciustól következő esztendő január végéig több rendezvényen emlékezünk a magyarországi holokauszt nyolcvan esztendeje történt tragédiájára, míg a magyarországi Élet Menete az azonos nevű alapítvány szervezésében 20. alkalommal tartotta meg emlékező sétáját Budapesten, illetve zarándokolt el az egykori haláltábor helyszínére.

A kettős kerek évfordulón a MAOIH delegációja, Keszler Gábor elnök vezetésével 2024. május 6-án – Jom háSoá, azaz Izrael Állam hivatalos holokauszt emléknapján – lerótta kegyeletét a több, mint 430.000 magyar zsidó előtt, akik életének utolsó helyszíne a földi pokol, Auschwitz volt.

Az emlékező beszédek meghallgatását és Keszler Gábor elnök által az emlékezet kövének elhelyezését követően a MAOIH delegáció felkereste az ún. magyar barakk kiállítóterét, és megtekintette a mélyen felkavaró, de egyben kiváló történészi, muzeológusi munkáról tanúbizonyságot tevő állandó kiállítást.

Köszönjük Gordon Gábornak, az Élet Menete Alapítvány kuratóriumi elnökének és valamennyi munkatársának, önkéntesének a segítséget, nem utolsósorban megkülönböztetett köszönet illeti Szabó Györgyöt, a MAZSÖK kuratóriumának elnökét, aki nem csak megható és szívhez szóló beszédet mondott a magyar barakk előtt, de mindannyiunk számára is számtalan segítséget nyújtott.

A magyar holokauszt mártírjai emlékéből fakadjon Áldás!

 

 

MAOIH hírek
A hitközség friss hírei
A Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség hivatalos közleményei és legfrissebb hírei.

Pészách 5784

Tisztelt Hittestvéreim, kedves Olvasók! A Tóra Fényénél – Sokszínű orthodox zsidó életvilágok a hurbán előtt…