A hitközség friss hírei

MAOIH nyilatkozat az izraeli háborúról

Ovénú málkénú hofér ácász ajvénú!

Atyánk, Királyunk, hiúsítsd meg ellenségeink szándékát!

Miközben hittestvéreink a diaszpórában világszerte a Sábeszt és a Jantevot ünnepelték, Izraelt aljas és alattomos terrorista támadássorozat érte Gázából a Hamasz politikai és katonai szervezet részéről. Tisri 22-e (október 7.) hajnala óta rakéták hullanak az égből, fegyvertűz ropogása visszhangzik, és felfegyverzett terroristák járják Izrael utcáit, alantas gerilla hadműveleteket folytatva és gyilkosságokat, emberrablásokat elkövetve a civil lakosság ellen.

E súlyosan emberiesség elleni bűncselekményekre semmiféle magyarázat nincs, a radikálisok által végrehajtott hadműveletek felrúgtak minden írott és íratlan megállapodást.

A jelenlegi hírek szerint, több mint 700 civil életét vették el, míg többezren súlyosan megsérültek. Mindezt a terror vérrel és szenvedéssel írott, semmivel nem igazolható nevében. Szavaink kevesek ahhoz, hogy ki tudnák fejezni a fájdalmat, amit érzünk az izraeli zsidó közösség, Izrael valamennyi békeszerető állampolgára és az ott tartózkodó embertársaink iránt.

Ovénú málkénú hácmách lónú jösúó bökórajv!

Atyánk, Királyunk, sarjassz nekünk gyors segítséget!

Mi, mint Izráel gyermekei, a többezer éves elkötelezettséggel a szívünkben, a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség nevében is kifejezzük a megingathatatlan odaadásunkat Erec Izráelért.

Most minden eddiginél fontosabb, hogy egységesen és határozottan álljunk ki izraeli testvéreink mellett, és hogy együtt imádkozzunk az izraeli győzelemért. Hiszen csak Izrael népének a terroristák feletti diadala biztosíthatja a tartós, népek és világvallások közötti békét a közel-keleti térségben.

Ovénú málkénú horém keren Jiszroél ámechó!

Atyánk, Királyunk, növeszd meg néped, Izrael tekintélyét!

 

Keszler Gábor

A MAOIH elnöke

MAOIH hírek
A hitközség friss hírei
A Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség hivatalos közleményei és legfrissebb hírei.

Pészách 5784

Tisztelt Hittestvéreim, kedves Olvasók! A Tóra Fényénél – Sokszínű orthodox zsidó életvilágok a hurbán előtt…