A hitközség friss hírei

Női összejövetel a Hanna Gardenben

Hétfőn kora este, a Hanna Garden összes kinti asztala megtelt az ott talalkozó nőkkel és asszonyokkal. A különleges összejövetelt Herczog Judit és Medgyesi Andrea szervezték szorosabb és tágabb köreiknek, hogy a járvány miatt hosszú ideje nem látott barátokkal újból egy jót beszélgethessenek a nagyzsinagóga hűsítő árnyékában, a Hannában készült ízletes falatok mellett.

Az eseményen megjelenteket üdvözölte Deutsch Róbert elnök úr is, aki kifejezte abbéli reményét, hogy egyre több hasonló alkalmat enged nekünk megélni az Örökkévaló. Az összejövetelen felszólalt Paskesz Zev is, aki rövid tanítást tartott a drei wochenről, majd egy személyes történettel fejezte be, hogy az Örökkévaló hogyan fordította át számára ezt a szomorú időszakot, az öröm idejére.

„Ez a három hét, olyan, mint bemenni egy királyhoz, egy király elé, ahová egyébként nagyon nehéz bejutni. De amikor a király úton van és neki is meg kell állnia egy fogadóban, hogy felfrissüljön, akkor az egyszerű ember oda tud lépni a királyhoz… Ebben a három hétben az Örökkévaló velünk van a száműzetésben. Mindig velünk van, de pláne ebben a három hétben, amikor gyászoljuk a Szentélyt. Bölcseink úgy tanítják, hogy ebben a három hétben sokkal könnyebb közel kerülni az Örökkévalóhoz. Ezért kell nekünk most különösképpen közeledni az Örkkévalóhoz, s látni azt, hogy hogyan vigasztal minket ebben a nehéz időszakban.

Míg tegnap volt jud-zájin támuz, ma pedig jud-chesz támuz. Cháj az életet jelenti, mely nagyon különleges nap nekem és az egész családnak, mert az a nap a drága feleségem születésnapja. Azt szokták mondani, hogy biztosan minden nagy ember mögött kell lennie egy nagy asszonynak. Na most nálunk nagy ember az nincsen, csak van egy nagy asszony!”

Hitközségünk ezúton is gratulál Herczog Jutkának és Medgyesi Andreának a kiváló szervezéshez és kívánunk nagy mázl tovot Paskesz Sharonnak, az orthodox Női Club vezetőjének!

MAOIH hírek
A hitközség friss hírei
A Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség hivatalos közleményei és legfrissebb hírei.