Tu biSvát: Tóra-tanulás és ízletes falatok
A mindenkit kihívások elé állító világ- járványhelyzet ellenére a Dob utcai székház díszterme újból megtelt életteli örömmel. Öt hatalmas, szépen megterített körasztalt ültek körbe a vendégek.
A megjelenteket R. Paskesz Zev üdvözölte, s köszönetét fejezte ki a Hitközség dolgozóinak, akik segédkeztek az est megszervezésében.
Tu biSvát különlegességéről és mélyebb tartalmáról a londoni Aubrey Hersh rabbi beszélt, kiemelve a „fák újévének” talmudi vitáját Bész Sámáj és Bész Hillél között, hogy azért is utóbbit követjük, mert ilyenkor a hold már teljes nagyságában pompázik, mely átvitt értelemben utal arra, hogy az ünnepi vacsora keretében mondott a bróchékkal elismerjük az Örökkévaló dicsőségét.
Minden asztal közepén nem kevesebb mint harminc féle gyümölcs töltötte meg a tálakat, a fal mellett pedig gránátalmás mangósaláta, kacsamell carpaccio karamellizált körtével és bulgursalátával, csirke tagine aszalt gyümölcsökkel és áfonyával töltött alma várta az ünneplőket.
Az ételekért külön köszönet illeti Weidner Józsefet, a Hanna Garden Glatt Kóser Étterem konyhafőnökét és segítőit. A desszerteket Efrát cukrászmester készítette.